Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΦΗΒΙΚΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΟΜΗ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (Ε.Π.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1925 και μαζί με τις αντίστοιχες Ενώσεις της Αθήνας και της Μακεδονίας είναι ιδρυτικά μελη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σκοπός της Ε.Π.Σ.Π. είναι η οργάνωση, διάδοση και καλλιέργεια του αθλήματος του ποδοσφαίρου στην περιοχή δικαιοδοσίας της και η με κάθε φίλαθλο τρόπο σωματική και πνευματική ανάπτυξη των νέων της περιοχής της. Η Ε.Π.Σ.Π. έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Όργανα της είναι το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, οι Γενικές Συνελεύσεις των εκπροσώπων των σχεδόν 90 σωματείων-μελών της και οι Επιτροπές της.

Η αθλητική δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ.Π. εκτείνεται στις περιοχές των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Περάματος, Αγ.Ιωάννη Ρέντη, Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, Αμπελακίων, Αίγινας, Καλλιθέας (μέρους).

Η Ε.Π.Σ.Π. απευθύνεται πληθυσμιακά σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων του Λεκανοπεδίου και ενεργά εμπλέκονται με τις διοργανώσεις της 15.000 αθλητές, 2.000 διοικητικά στελέχη, 6.000 μέλη των σωματείων, εκατοντάδες δε προπονητές, γυμναστές, διαιτητές, καθώς και δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι των σωματείων της.